Vakantieboerderij "De Nachtegaal"
Zuidergrieweg 4
9162 EE Ballum - Ameland
telefoon: 06 46394356
Lid: VeKaBo

Welkom
Accommodatie
Paardrijden op Ameland
Foto's
Beschikbaarheid
Tips en Activiteiten
Info & Contact

 

Ameland biedt de perfecte combinatie van het echte eilandgevoel met z'n brede stranden, blonde duinen, bos- en natuurgebieden en heeft toch een optimale bereikbaarheid.

De overtocht met de moderne veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten duurt slechts ± 45 minuten en de veerboten varen in het hoogseizoen vrijwel ieder uur. Op de website van wagenborg kunt u uw auto reserveren, of uw groep aanmelden (om in aanmerking te komen voor een groepskorting, tijdig aanmelden!)

Fietsen huurt u heel makkelijk gelijk na aankomst op het eiland bij Fietsverhuur Kiewiet op de veerdam te Nes.

Voor geïnteresseerde leerkrachten: Cursus op Ameland traint en begeleidt groepen volwassenen en kinderen. Zij maken programma’s die inspelen op het versterken van groepen en individuen. Dit doen wij door het geven van maatwerktrainingen en begeleidingstrajecten waarbij wij het karakter van Ameland gebruiken om vooraf gestelde doelen te helpen realiseren.

Voor de beleving van de eilander cultuur en historie, biedt Ameland een zestal musea en attracties, waaronder de vuurtoren. Vanuit de verschillende musea worden regelmatig (Wad) excursies georganiseerd.

Uiteraard is Ameland ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor een vaartochtje naar de robbenbanken op het Wad. Verschillende rederijen bieden u de mogelijkheid om eens met eigen ogen te zien hoe het gesteld is met de zeehonden-populatie in de Waddenzee.

Speciaal voor onze gasten, bieden wij (i.s.m. Ameland Actief) de volgende activiteiten aan (graag aangeven bij uw reservering, of tot minimaal 1 week voor aankomst bij te boeken):

(Milieu)Kampvuur:

Prijs v.a.

€ 75.00

U hoeft niet meer zelf te sjouwen met hout, een vergunning aan te vragen of achteraf de rommel op te ruimen; in overleg (plaats/tijd) wordt er een groot kampvuur (met milieuvriendelijk hout) op het strand voor u klaar gezet een aangestoken.

Milieu jutten
(met Certificaat):

Kinderen t/m 12 jr p/p:

€ 2.00

 

Volwassenen p/p:

€ 3.00

 

Grote groepen:

prijs in overleg

U gaat (onder begeleiding) het strand “schoon jutten” van allerlei aangespoelde rommel. Lekker langs het strand en vloedlijn sjouwen, genieten van de eilander natuur en ook nog dankbaar werk doen.

Aan het einde ontvangt u een certificaat van deelname.

Wilt u een van deze activiteiten reserveren, programma op maat, een volledig week(end)programma, of andere leuke activiteiten (bijv. op de accommodatie zelf)?

Dan kunt u contact opnemen met Ameland Actief:
www.ameland-actief.nl